17 October 2008

Kalau Aku Director

Semalam aku berpeluang menonton televisyen. Aku bukak channel Prima and ader satu movie tu tajuknye " Cahaya LailaturQadar". Jalan cerita memang menarik. Lagi satu movie di musim raya ni citer " Takbir Suci". Movie ni memang aku follow dari mula-mula lagi, sampai laa Takbir Suci 3. Memang best.

So biler tengok cerita-cerita melayu ni, memang banyak perubahan. Kalau dulu selalu kita dihadapkan dengan kisah cinta. Sekarang ni ramai pengarah / director dah berani buat movie berkisahkan kehidupan seharian kita, contohnye Rempit, Kisah anak2 muda zaman skang, kisah pelacur dan sebagainyer. Ini satu titik tolak yang baik sekali.

Dalam melayan movie tu aku sempat terfikir, kalaulah aku berpeluang jadi director jalan cerita macam maner yang aku nak buat. Aku nak buat movie yang lain dari yang lain..Kalau laaa aku Director aku nak buat movie pasal samseng..Samseng melayu...tapi aku nak buat movie yang samseng tu akan hidup sampai citer tu habis...hahahahhaa...sebabnyer aku tak penah jumper movie yang "orang jahat" selamat dalam filem melayu...

Tapi dalam movie aku tu, walaupun "orang jahat tu selamat sampai habis citer", die tetap menerima hukuman daripada tuhan...maksudnyer balasan dunia laa...but yang penting "si orang jahat tu tetap tak mati"...aku nak biarkan penonton berfikir panjang sikit....agak2nyer lepas cerita tu habis aper akan jadi pada orang tu....haaaa penolong pengarah aku...aku nak hire MAMAT KHALID / Afdlin Shauki...sebab aku yakin 2 orang ni kepala gila2...hehehehe...itulah yang aku nak buat "KALAU AKU JADI DIRECTOR".
Korang plak cam maner...? :)

10 comments:

Ezzudden said...

aku sokong ko nyer plan kalo ko jadik director...susah nk tgk org jahat mati dlm movie..

tp bagi aku..aku nak buat cite pasl diri aku sendiri.sepangjang 21 tahun aku idup.byk memori yang aku nk ceritakan..walaupon tak 100% aku akan cite..tp at least..ade cite psl diri aku...hehe..

Chuckiesd said...

dah kompom..pelakon utamanyer ko yek? hehehehehe

aimZz said...

ermm gud idea la nak combine afdli n mama kalid tuh..both are brilliant person..but still x le lawan p ramle kot..ehehe

nuu_OL said...

he he he ...bila agaknya tayangan drama ni erkk..:))

Chuckiesd said...

nanti laa kalau saya ader jumper ngan afdlin ker mamat khalid ker...
tgk deorang suker tak nagn cadangan saya ni..heheheh

nono said...

ah'ah setuju. now filem melayu especially drama ada perubahan sikit.. lebih berkisar pada kehidupan. tu baru cool.. being honest sikit.. asyik chenta2 ni letih gak. takda benda lain...

if awak nak buat benda suruh viewers berfikir. buat la yang berasas sikit sbb ada jugak ending yang buat orang dalam ke-blur-an.. sakit hati tengok cerita tergantung ni. rasa nak gantung diri pun ada gak! :P hahahah!

chuckiesd said...

hehehhe..tergnatung tu maksud mesti ader part 2 / part 3...itu sumer marketing....hehehehhehe..kalau james bond ader banyk filem ..naper kiter tak nak buat...but jgn terlalu memberatkan soal cinta...itu yg sy nak buat...aku nk dah betul2 cam pengarah dah...

nono said...

bukan tu la maksud saya.. huhuhu..
what i am trying to tell you is that, pasal ada cerita yang ending dia kita pun tak tau pa benda. tup tup abis.. tak ada continuation pulak tu.. tension tengok..

cyza said...

Menarik tu...
aku pun nak tgk lah filem cam tu...

Anonymous said...

[p]Cheap Clarisonic MIA 2 All the Things that You Need To Know for a Beautiful Skin

If you are looking for a cheap Clarisonic MIA 2, you have better chances of finding the product in online stores . As well as my pops not necessarily appropriately, The actual handles her bigger backyard, Gets your own, Aspiring cooking staff, And manages my father while well . This second measure inside my beauty workout plan is simply indeed exfoliating . Know about the Clarisonic Skin cleansing system approved by dermatology labs to get clean skin . You do not [url=http://www.outletclarisonic.com]clarisonic brush[/url] need to do the guesswork because the brush beeps after a certain period of time . There other standards out there which silversmiths can create their wonderful silverware from, one of which is Britannia . Everyone wants to have good skin and this product should help you obtain just that . 6, long-term use can be corrected to beautify the face (face-lift).[/p][p]Really very value! ! Gentle brush head, the speed [url=http://www.outletclarisonic.com]clarisonic mia[/url] of sound vibration, my nose so loudly so comfortable after washing, not only feel had a massage, I think the most surprised, even if I am forced to squeeze the nose could not squeeze a drop of oil! And skin care products absorb significantly faster than a lot of effects are obviously a lot of . The Clarisonic program offers you the most up-to-date technology for sophisticated treatment of pores and [url=http://www.outletclarisonic.com]clarisonic mia 2 sale[/url] skin . As long as the switch is pressed, you can feel the soft and gentle sonic vibrations can be used with non-abrasive cleaning products . Cheap Clarisonic MIA 2 All the Things that You Need To Know for a Beautiful Skin

If you are looking for a cheap Clarisonic MIA 2, you have better chances of finding the product in online stores . Folks who have experimented with the particular Clarisonic method claim that that operates up to 6 instances a lot better than washing see your face personally, specifically given [url=http://www.outletclarisonic.com]clarisonic mia 2[/url] that typical cleaning agents aren't getting clear of all oil and dirt . Where [url=http://www.outletclarisonic.com]clarisonic mia outlet[/url] Can You Get Your Clarisonic Cleansing System?

You can get cheap Clarisonic Brush Heads Clarisonic Cleansing system in this website . The Clarisonic Mia and classic Clarisonic brush remove makeup far more effectively than manual cleaning - and less lingering makeup means fewer breakouts.[/p]