28 October 2008

Seminggu bersama Chuckiesd...

Emmm...aku baru jer naik kerja hari ni..setelah 4 hari bercuti dari hari Sabtu hari tu..
So ari ni aku ceritakan perjalanan kebiasaannye di setiap hari dari Isnin hingga Ahad.

Isnin
Hari Isnin dalah hari yang paling aku tak suker..hari Isnin laaa yang membuatkan aku malas nak pergi kerja..yer dah cuti 2 hari on the weekend, then Isnin masuk kerja balik...nak bagun tidur tu...aduhh perasan malas lagi banyak daripada rajin..lepas tu nak submit weekly report lagi pada boss...Kalau hari Isnin tu nak tunggu dari pukul 8 sampai 5.30 tu mcm seribu tahun plak...aduhhh...

Selasa
Biasanyer hari Selasa ni aku rajin sikit. Confirm aku datang awal punyer. Ader semangat sikit laa nak pegi kerja..Selasa biasanyer aku ader meeting..tgk keadaan laa...kalau takder aper2 issu di tempat kerja..aku akan ceria sampai ke petang...kalau tak tengahari yang masam mencuka jer mukanyer...Malamnyer plak...aku habiskan masa lepak kat umah jer...layan Akif n Wife aku...

Rabu
Hari ni aku dah rileks sikit...yer laaa weekly meeting dah lepas semalam...weekly report dah submit...tapi jangan laa ader server down atau internet line down...memang menyirap...biasernyer masalah2 camni berlaku pada hari Rabu...dah la tu ...di petang hari plak tu...Tapi aku akan pastikan kesemuanya settle before 5.30 ptg...Sharp 5.30 petang aku balik...sebab mlmnyer aku ade main Futsal bersama rakan-rakan sekerja...layan futsal biasa 1-2 jam..

Khamis
Hari Khamis kalau takder kejer aku akan lepak ngan member2 maser rehat kompom bual pasal Futsal semalam..Cerita kerenah dah keletah masing main futsal semalam..hehehehe..balik kejer ambik wife n kiteorang akan makan luar...seafood menjadi pilihan wife aku...tak pun tomyam, sayur n telur dadar...ermmm yummmy...at midnight..seperti biasalaa kan...sunat..buat dapat pahala kan...

Jumaat
Hari yang di tunggu-tunggu..sebanyk besok weekend menjelma...Jumaat ni biasertak banyak kerja sangat..yer laa semua dah di settlekan dari Isnin - Khamis kan...monitor server and kalau ader kesempatan layari fotopages wedding photographer yang lain...tgk-tgk gambar doerang ...maner tau dapat idea-idea baru...Malam sebelum tido on broadband..ader idea update blog...replay comment kawan2 yang lain...pegi ke blog-blog yang lain...

Sabtu
kalau takder photography job..aku masuk kerja kejap..kira OT laa...wat laa aper-aper yang patut...kalau ader wedding or ader job...biaser laa ambik gambar pengantin laaa...stay kadang dari pagi sampai ke tengah malam...kalau takder job..malam tu aku layan EPL...tgk Arsenal punyer game..kalau takder member tgk kat umh jer..kalau ader member pancing..insyallah aku akn tunaikan hasrat mereka..lepak bersama-sama layan bola...

Ahad
Inilah hari yang aku ambik peluang bangun lambat. Biaser hari Ahad ni wife aku akn buat Breakfast special cikit dari hari2 yang lain...yer laa sebab kiteorang kerja..maner laa sempat nak masak2 breakfast...kadang nasi lemak, kadang2 kuew tiow goreng dan macam2 lagi laa..tengahari biaser aku ngan wife akan kuar jalan sampai ke petang...itupun kalau takder job on the Sunday laa...

Itu lah rentetan kehidupan aku Monday to Friday..ermm..korang plak cam ner?

11 comments:

Nad Eusoff said...

hiks..diari ramadan rafique tak der?
huhu

gee ryder said...

ni mmg kaki bola la ni..nsb baik my hubby bkn kaki bola, kalo x mesti dia conquer tv lyn arsenal gak hehe...

iEn said...

hari isnin.. hari malas seduniaa huahaua!

Mama Mya said...

salam ziarah.. amik gambo kawin.. bestnye mesti cantik2 leh ajor kita tentang photography..

IBU KUMBANG said...

tapikan kalu aku nak MC, aku pilih ari rabu.. hehehe cepat sikit masa berlalu..

azlieJONET said...

yaa..

isnin memang hari yang sgt malas!!

macam nak cepat2 jer hari selasa.

huhu..

tp life as a student nie banyak main jer dr belajar! hihi

tynaizat said...

hr2 sy muram if tanpa mr cinta.
haha.
kidding.
=)

Cakap Kosong said...

kalau ko tanya aku........aku suker sabtu ngan ahad jer.sebab cuti.

mas don said...

Hem.. Suka futsal juga ya ? Enak bisa kumpul kumpul ma teman rame rame, makasih sudah mampir ke blogku, dan kasih saran buat aku.

mas don said...

Hem.. Suka futsal juga ya ? Enak bisa kumpul kumpul ma teman rame rame, makasih sudah mampir ke blogku, dan kasih saran buat aku.

chuckiesd said...

ya semestinya mas don. Futsal adalah game yang saya minati. Satu kali setiap minggu...bersama rakan-rakan..kamu pula gimana ya...