05 November 2008

TAG oh TAG

Hari aku telah di TAG oleh member aku yang aku anggap pemberi semangat untuk blogging and kerja2 di Internet. Dia adalah Nuaeman..orang ni laa yang mengajar aku cam maner nak cari duit dgn betul di Internet..Die jugak perkenalkan aku kepada Titan blog..Blog yang selalau memberi informasi terkini..thank guys...sebenarnyer TAG ni datang nyer dd Cik Dya..Di TAG nyer Titan ...then Titan tag plak Nuaeman..skang ni aku plak..ok aku jawab yer...panjang ni...:)

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
Just rileks..fikir dahulu adakah aku yang bersalah..kalau betul aku yang bersalah perbaiki laa diri

2. If you can have a dream to come true, what would it be?
Tak tahu nak cakap macam maner...sebab betul menjelma lagi...

3. Whose butt would you like to kick?
Aku nak rembat boss kat kilang aku...namerjer manager..tapi management tak bagus langsung..

4. What would you do with a billion dollars?
for sure aku nak settle credit card and kesemua hutang2 aku..beli rumah untuk anak n wife aku..lebih simpan untuk pelaburan for future..

5. Will you fall in love with your bestfriend?
Hampir-hampir dulu..tapi tak kesampaian..sebab masing sibuk belajar jauh2..aku tak boley kalau takder depan mata...



6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
Better being loving someone..then bila kita tahu..kita rase diri ini dihargai...

7. How long do you intend to wait for someone you really love?
Tgk keadaan...kalau yang di tunggu tu wat bodoh jer..wat nak tunggu..bknnyer satu jer dlm dunia ni kan...

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
Tgk jugak...kalau si dia tu bersama-sama rakan2 aku..aku let them go..kalau tak i try my best...

9. What do you pray each day for your loved one?
Semoga panjang umur murah rezeki...

10. What takes you down the fastest?
Bila apa ynag diusahakan musnah dengan sakit hati daripada orang lain

11. How would you see yourself in ten years time?
Jadi IT Manager

12. What do you really want at the moment of responding to this tag?
Inilah TAG pertama yg aku buat..cam best plak..

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?
Mmg bagus..tak lokek ilmu..sentiasa memberikan idea-idea dptkan duit dari Internet

14. Would you rather be single and rich or married but poor?
Soalan ni besar skopnyer..harap be specific sikit..

15. What’s the first thing you do when you wake up?
Tgk jam handphone...inilah media yg selalu aku gunakan untuk melihat masa.

16. Would you give all in a relationship?
Sure..labih-labih lagi dah kawin ni kan...

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
Hanya tuhan yang tau..aper pun aku really love my wife..

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
Aku ni pemaaf orangyer..as long as si die sedia mengaku kesalahanyer

19. Do you prefer being single or having a relationship?
Berpasangan laa...hidup aku tak boleh sorang-sorang..memang jahanam..

20. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
Tak mungkin...family is 1st..tanpa mereka aku tak jadi seperti sekarang...

Aku dah jawab dah TAG ni..kalau korang plak cam maner?



Shaffik Photo - Your Wedding Photographer -

10 comments:

Hashim said...

salam
hu hu hu
finally dapat gak masuk

chuckiesd said...

dapt masuk maner bro?

Kujie said...

kak jie tak perlu jawap...

dah apsang antitag terbaru kt blog..hehehe

chuckiesd said...

hulamak...anti tag eh...kalau ader maser jawab laa kak jie...ker dah penah jawab TAG nie?

nikillas said...

haha.. kak jie pasang anti tag la pulak kan.. nak pasang gak la kak jie.. hehehe..

chuckiesd said...

sy tak nak laa pasang...kalau di tag redha jer jawab...hehehehe

Muhafis said...

knp blog enko cam berat sgt weh..
lmbt nak msuk.. ker line kat sini yg lembab.. hahah..dah jawap eyk. ak pun kne tag nan numan. kui3.

farahaznil said...

hahhaa..jenuh aku klu dpt tag mcm ni..kadang2..best bila kena tag..kadang2 tak..huhhuu..dia ckp tak tu bukan psl apa..psl pemaleh..tu je..hehhee

ada masa..add aku kat ym..boleh ke?hahaa

farah_ao6@yahoo.com

chuckiesd said...

ok...farah..kalau aku ym nanti aku add nick ko yer...nick aku kat YM : chuckiesd

nuaeman said...

letih gak kalau jawab Tag banyak2 nih