13 November 2008

Tubuh Secara Ansurans..

Semalam aku ader terbaca satu berita kat Harian Metro. Selak punya selak ader satu berita mengenai seorang ibu tunggal. Untuk menyara kehidupan 6 orang anaknyer, die mengambil jalan pintas dengan menawarkan khidmat seks kepada rakan-rakan sekerja. Siap tawarkan bayaran secara ansurans lagi. Di tambah pula bekas suaminya tidak memberikan nafkah untuk anak-anak. Biler baca berita ni..kesian pun ader....marah pun ada...

Kesian sebab bekas suami tak beri nafkah. Lepas tu kena tanggung 6 orang anak pulak..yang marah tu..kenapa sampi perlu tawar kidmat seks..pada rakan sekerja pulak tu...dah laa menjejaskan kerja..silap2 kena buang kerja lagi nanti..entah laa aper laa nak jadi skang ni...

Pada aku susah maner pun..jangan laaa mencari rezeki secara haram..Tuhan marah...usahalah mencari rezeki yang halal untuk anak-anak. Kalau bagi rezeki yg haram..kalau anak-anak jadi tak elok..siapa yang perlu disalahkan?...

9 comments:

aFkaR'z said...

mungkin dia rasa dah putus asa untuk cari duit menyara anak, itu jalan pintas yang terbaik dan senang untuk dia...

apapun hanya dia yg memahami apa yang terbeban di kepala...

chuckiesd said...

tu laa aku ckp..mcm maner pun susah..jgn laa cari rezeki secara haram..ketabahan wibu tunggal ini mmg aku respect...but cara die mencari rezeki untuk anak tu yg terkilan sikit tu...

Kujie said...

siapa yang perlu disalahkan?...

Bapa - itu tanggungjawap dia bagi nafkah utk anak2...wajib!

kat mahkamah syariah berapa tinggi fail tuntutan nafkah..kenapa ye?

Alicia said...

bro, kita tak tau org punye pikiran camner...ada org jln lain kat pala otak dia banyak. maybe gak tekanan hidup leh buat dia jadi gitu. buntu tau. org laki n pompuan lain pemikiran dia, tak sama..gadai nyawa pun leh utk hidupkan anak. memang le tak elok cara dia..sah2 rezeki tu haramkan.

Star said...

keadaan trdesak sngt.. myb die x sempat pk jln lain tu yg terjebak keje2 cam ni...

Star said...

keadaan trdesak sngt.. myb die x sempat pk jln lain tu yg terjebak keje2 cam ni...

chuckiesd said...

mungkin jugak..sebab terdesak sgt die buat cam tu..ermmm...entah laa..

Anonymous said...

Em.. Tpi ske ngan strategi marketing die.. Bayar insurans.. bernas kn~ hu3.. tu lah, klu dfikirkn.. zaman skarang, klu da income 3k per/month pn da xckup tok tmpung 2orang ank.. lg kn si ibu tunggal nie..

*Kte xdtmpat die.. kte xtahu.. em.. sian~

chuckiesd said...

ermm..die jer yg tau penderitaaan menaggung 6 orang anak...